Hardewaarheid!

frenkie de jong 1
Tags: Laatste nieuws

Dit doet Frenkie na teleurstelling voor EK!

Dit doet Frenkie de Jong terwijl het Nederlands elftal hard traint voor hun EK-wedstrijden!

Je hebt het ongetwijfeld voorbij zien komen. In de aanloop naar het EK zijn er nog nooit zoveel Nederlandse voetballers geblesseerd geraakt. Na een periode van veel twijfel is ook Frenkie niet goed genoeg hersteld van zijn enkelblessure. Dat maakte hij deze week bekend via een Instagram-post. “Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig.” Maar nu Frenkie niet hoeft te trainen of wedstrijden te spelen, heeft hij in één keer ontzettend veel tijd over!

Zo kan hij extra veel tijd doorbrengen met zijn zoon Miles en vrouw Mikky, en een potje FIFA zal ook zeker niet ontbreken.

Hoewel het lijkt alsof Frenkie weinig te klagen heeft, is niets minder waar. Het valt Frenkie enorm zwaar dat hij alweer uitgeschakeld is door een blessure. Dit is namelijk al de derde blessure van het voetbalseizoen. Ronald Koeman, bondscoach van Nederland, geeft de club van Frenkie, FC Barcelona hier deels van de schuld. ‘Hij heeft daar gespeeld, terwijl die niet 100% fit was’

Bij “Wij houden van Oranje” op SBS 6 vertelde Frenkie: ‘Het speelt echt altijd in je hoofd. Ook ’s nachts als je even naar de wc moet, ben je altijd even aan het kijken hoe hij de enkel voelt.’

Gelukkig kan zijn inmiddels vrouw en moeder van zijn zoon, Mikky, hem troosten. Ze reageerde op zijn bericht op Instagram met: “Hou van jou.”

Wanneer Frenkie de teleurstelling van het missen van het EK achter zich heeft gelaten, kan hij naast het herstellen van zijn blessure hopelijk snel weer genieten van alle leuke hobby’s die hij heeft naast het voetballen!

Een van zijn favoriete hobby’s is padel, alhoewel dat zelfs na het herstellen van zijn enkel een moeilijke kwestie wordt. 

Maar Frenkie geniet bovenal van de quality time met zijn familie, zijn vrouw Mikky en hun zoontje Miles. Vakanties, gezellige avonden met vrienden, en natuurlijk het spelen van een potje FIFA zorgen ervoor dat Frenkie zich geen moment hoeft te vervelen. Toch zal hij ook veel te zien zijn aan de zijlijn om zijn teamgenoten te supporten, zo vertelt hij in zijn Instagram-statement. Wij hopen dat Frenkie snel weer het veld op mag om te doen waar hij het beste in is, voetballen! Maar in de tussentijd hoeft hij zich zeker niet te vervelen.