Hardewaarheid!

Post (1280 x 720 px) (58)
Tags: Influencers | Laatste nieuws

Wat is er gebeurd met Marco Borsato?

In 2021 kwam er abrupt een einde aan de glansrijke carrière van Marco Borsato. Hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje, en de zaak is onlangs verschoven naar 2025. Sinds de beschuldigingen heeft Borsato zich teruggetrokken uit de publieke schijnwerpers en heeft hij geen nieuwe muziek meer uitgebracht.

Daarna werd Marco Borsato voor het eerst sinds lange tijd weer gezien door een paparazzi. De foto verscheen in het weekblad Story met de kop ‘Marco Borsato geniet volop van het goede leven’, verwijzend naar zijn toegenomen gewicht.

MarcoBorsato

(Marco Borsato buiten zijn huis waar te zien is dat die flink is aangekomen) foto : Edwin Smulders

Zijn advocaten verklaarden eerder tegenover RTL Boulevard: “Het spreekt voor zich dat Marco mentaal zeer gebukt gaat onder de strafvervolging. Omdat het onderzoek van het Openbaar Ministerie wat ons betreft niet volledig was, hebben wij de onderzoeksrechter verzocht om nader onderzoek te doen naar een aantal aspecten van de zaak. Die heeft onze onderzoeksvragen en wensen grotendeels toegekend. “Dat neemt veel tijd in beslag.”

Volgens het weekblad Story overwoog Borsato om Nederland te verlaten en het onderzoek elders af te wachten. Hoofdredacteur Guido den Aantrekker van Story gaf bij Shownieuws aan dat Borsato mogelijk naar de Nederlandse Antillen wilde verhuizen, maar vanwege de aanwezigheid van veel Nederlanders daar, is dat onwaarschijnlijk. Italië, waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht, lijkt een waarschijnlijker bestemming. Op dit moment heeft Marco Borsato zich nog altijd teruggetrokken in zijn penthouse, dat zich bevindt in Alkmaar.

MarcoHuis

(Het penthouse van Marco Borsato in Alkmaar.)

Het tafelgezelschap bij Shownieuws kon deze optie begrijpen. Presentatrice Dyantha Brooks zei: “Hij kan hier natuurlijk ook even helemaal niks.” Den Aantrekker voegde daaraan toe: “Alles is hem feitelijk afgenomen.” Zanger Danny de Munk suggereerde dat Borsato in Italië wellicht in alle rust als een soort Pavarotti over de terrassen zou kunnen lopen.

Of Borsato daadwerkelijk naar het buitenland vertrekt, is nog onduidelijk. Zijn ex-vrouw, Leontine Ruiters, vertelde eerder aan Shownieuws: “We gaan niet over privédingen vertellen. Dat houden we lekker voor ons, maar wij gaan als gezin heel goed. “We zijn nog steeds heel hecht, ondanks de zware en moeilijke periode.”

Ook deed onlangs , zijn ex Leontine Ruiters, een boekje open over de situatie rondom Marco Borsato zelf en de rechtszaak. Zij zei het volgende. “De heisa rond Marco Borsato begon meer dan twee jaar geleden, maar de zaak is nog steeds niet afgerond.” Ook voor Leontine Ruiters is dit pijnlijk. Leontine kan, zolang de zaak loopt, niet veel zeggen over de situatie rond Marco Borsato. Ze wil echter benadrukken dat het voor iedereen die erbij betrokken is, ontzettend verdrietig is.

“Het is heel jammer dat het zo lang duurt, want er staan levens stil.” “En dat is heel moeilijk en pijnlijk,” vertelt ze in ‘Open kaart’.

 

Meer duidelijkheid laat nog op zich wachten. “Ik heb begrepen dat dat dit jaar nog niet zal zijn, dus dat vind ik best wel triest.”

Waarom de zaak zo lang duurt? “Omdat ze alles goed aan het onderzoeken zijn,” legt ze uit. “Er zijn ook door de advocaat van Marco dingen ingestuurd over de andere partijen die goed onderzocht moeten worden.” ” En dat is goed: alles moet goed gecheckt worden.”