Hardewaarheid!

Joost Meedoen
Tags: Influencers | Laatste nieuws

Mag Joost Klein meedoen aan de finale van het Songfestival?

Er is nog geen duidelijkheid van de European Broadcasting Union over de deelname van Joost Klein aan de finale van het Eurovisie Songfestival. Sinds de juryshow op vrijdag, waar Klein afwezig was, is er geen nieuwe informatie verschaft over het onderzoek dat nog loopt.

De 26-jarige artiest kon op vrijdag niet het podium op tijdens de repetitie en de juryshow, nadat gebleken was dat er achter de schermen een incident had plaatsgevonden.
De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, is nog bezig met een onderzoek, waarbij ook de politie betrokken is. “Er zijn gesprekken gaande” met omroep AVROTROS, aldus een verklaring van de EBU.

 

“AVROTROS blijft continu in overleg met de EBU. De vakjury beoordeelt een eerdere uitvoering.

In plaats van een optreden van Klein, werd in de Malmö Arena een herhaling van de show van donderdag getoond. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe het publiek luid meezingt met het nummer Europapa, ondanks de afwezigheid van Klein.

De exacte toedracht van het incident of wat Klein of zijn team gedaan zou hebben is nog onbekend. Er circuleren verschillende theorieën, waaronder een van de Zweedse omroep SVT over een geweldsincident, maar niets is bevestigd.

Zowel de EBU als AVROTROS hebben nog geen tijdstip aangegeven wanneer er meer duidelijkheid gegeven zal worden.

Het is in de 68 jaar dat het Songfestival wordt georganiseerd nog nooit voorgekomen dat een land tijdens het festival werd gediskwalificeerd. Belarus werd in 2021 geweigerd vanwege de politieke inhoud van het in te zenden nummer.