Hardewaarheid!

Amalia
Tags: Influencers | Laatste nieuws

Johan Derksen haalt hard uit naar prinses Amalia

Nadat prinses Amalia aanvankelijk besloot om af te zien van de jaarlijkse toelage van 1,51 miljoen euro, heeft ze nu besloten dit bedrag vanaf 2025 toch te accepteren. Ze verwacht dat het geld dan jaarlijks op haar rekening wordt gestort. Haar beslissing volgt na een periode van veel kritiek, maar met de intentie om positief te handelen, zoals ze op haar 18e in een brief aan premier Mark Rutte kenbaar maakte. Ze uitte haar ongemak over het ontvangen van de toelage terwijl ze er weinig voor terug kon doen, vooral gezien de moeilijke omstandigheden van andere studenten tijdens de onzekere coronaperiode.

 

“Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zoveel moeilijker hebben, zeker in deze onzekere coronatijd”, schreef ze destijds.

Echter, na een verblijf in Spanje, waar ze zag dat haar welgestelde vrienden grote sommen geld ontvingen, voelde Amalia de behoefte om te laten zien wie de meeste financiële middelen heeft. Dit geld, waar wij allen aan bijdragen, wordt niet gebruikt voor haar beveiliging of voor de kosten van haar studie en huisvesting, aangezien daar andere budgetten voor zijn en haar ouders deze kosten kunnen dragen. Ze overweegt het geld te gebruiken voor de aankoop van een kantoorpand en werkruimte.

Prinses Amalia zal vanaf 2025 een jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,5 miljoen euro ontvangen, wat volgens velen een onverstandige keuze is. Dit sentiment wordt breed gedragen, zoals blijkt uit reacties op social media, zoals die op de Instagram van RTL Boulevard, waar men hevig discussieert over de financiële privileges van de prinses. Een volger uitte kritiek op het algemene gemak waarmee enkele individuen toegang hebben tot miljoenen, terwijl anderen suggereren dat het geld beter gebruikt zou kunnen worden voor liefdadigheidsinstellingen zoals de voedselbank.

 

Johan Derksen gaf in het programma Vandaag Inside ook zijn mening over deze kwestie: “Ja, ja. Ze laten alles door de staat financieren, maar ik vind het heel onverstandig van dat meisje. Ze heeft er afstand van gedaan, maar nu wil ze het weer hebben, want ze wil anders gaan leven.”