Hardewaarheid!

instagram 1280 x 720 px 6
Tags: Geld | Influencers | Laatste nieuws

Zo rijk wordt Joost van songfestival nummer Europapa

De song ‘Europapa’ van Joost Klein blijkt een echte hit te zijn. Op Spotify is het nummer al meer dan 28 miljoen keer afgespeeld, en op YouTube heeft het zelfs 16  miljoen views gescoord. Hoewel Joost niks verdient puur door naar Zweden te gaan voor het Songfestival, kan die populariteit van ‘Europapa’ hem wel veel geld opleveren. Want als zoveel mensen naar je muziek luisteren, tikt dat lekker aan! Maar hoeveel verdient Joost Klein nou eigenlijk met zijn deelname aan het eurovisie songfestival?
Het nummer van de Nederlandse Eurovisie-deelnemer is niet alleen in Nederland een dikke hit. Vooral in Duitsland luisteren ze er erg graag naar.

Een dag na de release behaalde het nummer AL de eerste plek in de Belgische Spotify-lijsten. Maar liefst 176.149 luisteraars op één dag, een record, want zoveel Belgen luisterden nog nooit op dezelfde dag naar hetzelfde liedje.

En dat is nog niet alles, want ook in het noorden van Europa valt ‘Europapa’ in de smaak. In Estland scoorde het liedje een 38e plek in de Spotify-lijsten en in Litouwen kwam het op nummer 44 terecht.

Het aantal keren dat het nummer sindsdien is gestreamd, is bijna niet te volgen, maar wat vaststaat is dat de statistieken indrukwekkend hoog zijn en zelfs het nummer “Arcade” van oud songfestival winnaar Duncan Laurence overtreffen. Ook op YouTube is het nummer een hit; binnen minder dan 24 uur werd de videoclip 2,2 miljoen keer bekeken, en inmiddels is dat aantal opgelopen tot 16 miljoen met 32.000 positieve reacties. 

1000 spotify streams leveren ongeveer tussen de 3 a 5 euro op volgens de NOS. Omdat Europapa op dit moment ruim 28 miljoen keer is gestreamd, heeft Joost Klein volgens onze berekeningen minimaal € 84.000 alleen al door Spotify verdiend.

En hoeveel krijgt de winnaar van het eurovisiesongfestival? Nou, helemaal niks. Het gaat bij het Eurovisie Songfestival vooral om de eer. Maar, als Joost wint, kan het toch financieel aardig interessant zijn. Vorig jaar trok het songfestival zo’n 163 miljoen kijkers, wat betekent dat de winnaar bijna zeker is van een internationale hit. Hoe meer het nummer vaak wordt gestreamd, hoe meer Joost klein dus verdient. Al lijkt Joost Klein daar niet echt mee bezig te zijn.