Hardewaarheid!

ikea
Tags: Geld

Dit is de nieuwe prijs van het iconische 1 euro ontbijt van Ikea

Na vele jaren het iconische 1 euro-ontbijt aangeboden te hebben, heeft IKEA besloten de prijs hiervan te verhogen. Sinds 2006 konden bezoekers in Nederland voor een klein bedrag genieten van een ontbijt bij deze Zweedse meubelketen. Echter, dit is nu veranderd.

 

 

Het vroegere 1 euro-ontbijt is vervangen door nieuwe prijzen. Voor een eenvoudiger ontbijt met een croissant en een drankje betaal je nu 1,50 euro. Voor een uitgebreider ontbijt, inclusief een croissant, broodje, beleg, margarine en een drankje, is de prijs nu 3,45 euro.

 

IKEA Family-leden krijgen korting: zij betalen 60 cent voor het kleinere ontbijt en 1,20 euro voor het grotere ontbijt.

Deze prijsstijging heeft geleid tot diverse reacties van klanten. Het 1 euro-ontbijt was geliefd en trok veel bezoekers, waaronder vooral ouderen en mensen met een beperkt budget die het zagen als een kans om voordelig buiten de deur te eten.

 

IKEA verklaart dat de prijsverhoging nodig is vanwege gestegen kosten. Om het ontbijt tegen de oude prijs te kunnen blijven aanbieden, zou de kwaliteit in het geding komen. Met de nieuwe prijzen kan IKEA de kwaliteit van het ontbijt handhaven.