Hardewaarheid!

Tiktok
Tags: Geld | Laatste nieuws

Hierom ontvangt Tiktok miljoenenboete!

TikTok heeft een boete van 10 miljoen euro ontvangen omdat het platform onvoldoende bescherming bood aan minderjarigen. Dit betreft specifiek een trend waarbij jongeren een ‘Frans litteken’ creëren door hun wangen hard aan te trekken of te krabben, wat resulteert in rode vlekken rond hun jukbeenderen. Deze filmpjes waren een jaar geleden populair op TikTok.

 

 

De Italiaanse autoriteit AGCM legde de boete op, met de reden dat TikTok door het aanbevelen van deze video’s aan minderjarige gebruikers hun mentale en fysieke welzijn in gevaar bracht. AGCM stelt dat TikTok niet voldoende maatregelen heeft getroffen om de verspreiding van dergelijke beelden te voorkomen en daarmee niet aan haar eigen veiligheidsbeloftes voldoet. TikTok heeft ook zijn algoritmen zodanig ingericht dat jongeren gestimuleerd worden zo lang mogelijk op de app te blijven.

 

Na eerdere kritiek van AGCM verwijderde TikTok de ‘French scar’ video’s. Het bedrijf is echter niet akkoord met de beslissing van AGCM, benadrukkend dat de ‘French Scar’-content in Italië vóór de aankondiging van AGCM slechts 100 dagelijkse zoekopdrachten had. TikTok had al beperkingen ingevoerd op de zichtbaarheid van deze content voor jongeren onder de 18. De Europese Commissie is eveneens een onderzoek gestart naar TikTok om te beoordelen of het platform voldoende doet om kinderen te beschermen en verslaving te voorkomen.