Hardewaarheid!

eredivisie
Tags: Laatste nieuws

Spelers uit Eredivisie krijgen ramadan pauze tijdens wedstrijden

Voetballers uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie die deelnemen aan de ramadan krijgen ook dit seizoen weer de kans om tijdens avondwedstrijden een onderbreking te nemen. Dit is door de KNVB aangekondigd. Tijdens avondduels waarbij tenminste één speler vast vanwege de ramadan, zal de sscheidsrechter het spel onderbreken bij het eerste moment van spelonderbreking na het ondergaan van de zon, zodat deze spelers kunnen eten en drinken.

Hierna wordt de match zo snel mogelijk voortgezet, zoals de KNVB aangeeft. Clubs informeren op voorhand de scheidsrechters over welke voetballers meedoen aan de ramadan.

De ramadan start naar verwachting aanstaande zondag en eindigt vermoedelijk op dinsdagavond 9 april. In deze tijd is het voor moslims niet toegestaan om te eten, drinken, roken of geslachtsgemeenschap te hebben van zonsopgang tot zonsondergang.

Vorig seizoen introduceerde de KNVB de zogeheten ramadanonderbreking tijdens avondwedstrijden, geïnspireerd door de Premier League. Dit gebaar werd zeer gewaardeerd door de voetballers die de ramadan volgen.