Hardewaarheid!

efteling
Tags: Laatste nieuws

Granaat gevonden in de Efteling

Bij werk in de Efteling is een granaat uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt, zo meldt Brabants Dagblad. Tijdens werkzaamheden nabij het kasteel van Doornroosje stuitte men op het explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de granaat veilig verwijderd en naar een locatie buiten het pretpark vervoerd.

Het gebied bij de attractie is korte tijd ontoegankelijk gemaakt. Het plan is om de granaat buiten de Efteling tot ontploffing te brengen, al moest deze eerst door het park worden vervoerd. Dit vereiste een tijdelijke afzetting van de dubbele laan tussen Carnaval Festival en het Carrouselpaleis.

Volgens de Efteling, gelegen in Kaatsheuvel, Noord-Brabant, was er op geen enkel moment gevaar voor de bezoekers. Alle attracties die tijdelijk waren gestopt, zijn weer in werking gesteld.

Het is niet de eerste keer dat er een granaat in het park wordt aangetroffen; in 2017 was er een vergelijkbaar incident. Een woordvoerder legde uit dat het niet ongebruikelijk is om voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog in het park te vinden, gezien de locatie waar regelmatig dergelijke ontdekkingen worden gedaan. Toch wordt er niet automatisch van een granaat uitgegaan.