Hardewaarheid!

jutta heeft last van zware dagen
Tags: Influencers | Laatste nieuws

Jutta Leerdam heeft last van zware “Jutta dagen”

Leerdam kan vaak direct aanvoelen zodra ze het ijs betreedt of het een dag is waarop ze haar kracht volledig kan benutten, soepel kan bewegen en ongehinderd kan schaatsen. Gedurende december en januari was het antwoord vaak ontkennend vanwege problemen met haar linkerenkel en persoonlijke tegenslagen, wat schaatsen tot een uitdaging maakte voor haar, die voorheen de 1.000 meter beheerste sinds de Olympische Spelen van 2022.

Leerdam, die in het begin van het seizoen succesvol was met het winnen van World Cups, streefde ernaar om zich verder te verbeteren maar ondervond in plaats daarvan een aanzienlijke terugval gedurende twee maanden. Dit resulteerde in frustraties, vooral na een teleurstellende elfde plaats in Salt Lake City tijdens een wereldbekerwedstrijd in januari. Desondanks vertoont haar prestatie een stijgende lijn sinds die tijd, onderstreept door een bronzen medaille op de WK afstanden in Calgary.

Ze benadrukt het toenemende aantal dagen waarop ze zich goed voelt en haar potentieel om sterk te schaatsen, hoewel ze haar optimale vorm pas tijdens wedstrijden kan bevestigen, gezien haar fluctuerende gesteldheid. Ondanks verbetering door meer inzicht in haar enkelprobleem en hoe dit op korte termijn te verlichten, beseft Leerdam het significante verschil wanneer ze stabiel kan schaatsen en betreurt ze het potentieel dat dit seizoen grotendeels onbenut bleef door haar beperking.