Hardewaarheid!

thumb bitcoin
Tags: Geld | Laatste nieuws

Hierdoor stijgt Bitcoin naar $57.000!

Dinsdag heeft de bitcoinwaarde de grens van 57.000 dollar overschreden, een piek die sinds eind 2021 niet meer is bereikt. Dit markeert een voortzetting van de heropleving van ‘s werelds meest waardevolle cryptomunt na eerdere tegenslagen, waaronder de ondergang van het grote handelsplatform FTX in 2022. De toename in bitcoinprijs wordt onder meer ondersteund door de groeiende interesse van investeerders in op de beurs verhandelde bitcoin-fondsen en bijkomende aankopen door het bedrijf MicroStrategy.

Ongeveer twee weken geleden doorbrak de bitcoin al de 50.000 dollar grens voor het eerst sinds laat 2021, en sindsdien is de waarde van de cryptomunt dit jaar al met meer dan 30% toegenomen. Begin 2023 was de waarde van de bitcoin, mede door het faillissement van FTX, gedaald tot slechts 16.600 dollar. In november 2021 had de bitcoin een historisch hoogtepunt bereikt van ongeveer 69.000 dollar. Bloomberg meldt dat investeerders sinds de introductie van de zogenaamde bitcoin-etfs in de Verenigde Staten op 11 januari ongeveer 5,6 miljard dollar hebben geïnvesteerd. Deze fondsen hebben de toegang tot de cryptomunt vergemakkelijkt voor een breder publiek. MicroStrategy, een Amerikaanse onderneming die gespecialiseerd is in bedrijfssoftware en bitcoin aankoopt als deel van zijn investeringsstrategie, kondigde aan dat het deze maand nog eens zo’n 3000 bitcoin heeft verworven. Het bedrijf heeft nu voor ongeveer 10 miljard dollar aan bitcoin in bezit.

De totale marktwaarde van digitale valuta’s, waaronder bitcoin en ether, staat momenteel op ongeveer 2,2 biljoen dollar, aldus data van CoinGecko. Dit is een aanzienlijke toename vergeleken met het laagtepunt in 2022, toen de marktwaarde daalde naar ongeveer 820 miljard dollar na de val van FTX en andere cryptoplatformen.

Ook Bitcoin kopen? Dat kan gemakkelijk en veilig via het Nederlandse Platform Bitvavo!