Hardewaarheid!

Zo verdienen Don en Gio geld zonder hun vlogs
Tags: Geld | Influencers

Zó verdienen Don en Gio geld zonder hun vlogs!

Gio en Don zijn, na Enzo Knol, de grootste dagelijkse vloggers van Nederland! Toch heeft Don besloten om te stoppen met dagelijks vloggen, en ook Gio nam voor het eerst in 5 jaar een pauze van bijna 1 week! Maar als Gio en Don niet vloggen, waar verdienen ze dan wel geld aan? En hoeveel is dit?

Onlangs nam Gio een pauze van het vloggen omdat hij zijn mentale gezondheid even belangrijker vond dan de vlog. Hij heeft nu zo’n 5 maanden een relatie met Lynn, en de twee hebben nog geen dag samen gehad zonder dat er een camera bij is. Ondanks dat Gio er zelf voor heeft gekozen om heel zijn leven te filmen, vond hij het een ongezond begin van hun relatie.

Deze korte pauze zorgde ervoor dat Gio enorm veel geld misliep!

Een tijd geleden vertelde Gio op het YouTube-kanaal ‘Pure Luxe’ dat hij met zijn vlogs tussen de 6 à 7 euro per 1000 views verdient. Op basis hiervan schatten wij dat Gio met 5 dagen niet vloggen en een dagelijks bereik van ongeveer 150.000 views tussen de 4500 en 5000 euro heeft misgelopen!

Ook Don loopt door het stoppen met vloggen een flinke stapel geld mis, maar daar zo direct meer over…

In Gio’s eerste vlog na zijn korte pauze laat hij zien dat zijn views enorm gedaald waren op de dagen dat hij niets uploadde. Gio verdiende nog wel geld met zijn oude video’s, maar veel minder dan wanneer hij dagelijks zou vloggen.

Naast de advertentie-inkomsten die Gio deze dagen misliep, had hij ook tijdelijk geen sponsordeals in zijn vlogs! In de aflevering bij Pure Luxe onthult Gio ook dat hij normaal gesproken tot wel drie keer per week op zijn YouTube-kanaal adverteert, wat hem tussen de 7000 en 9000 euro oplevert! Of Gio tot op de dag van vandaag nog steeds deze bedragen krijgt, is niet bekend. Maar ook sponsordeals liep Gio deze dagen dus mis!

Alles bij elkaar verdient Gio in de maanden dat hij vlogt gemiddeld tussen de 60 en 80.000 euro per maand, vertelt hij in de Pure Luxe video. In zijn beste maand verdiende hij zelfs 200.000 euro! Wat een bizar bedrag!

Waar Gio een pauze nam, is Don de Jong helemaal gestopt met vloggen! Loopt hij nu dan ook zoveel geld mis als Gio?

Ondanks dat Don gestopt is met de dagelijkse uploads, blijft zijn YouTube-kanaal, net als bij Gio, nog steeds views krijgen. Volgens de analysetool ‘Social Blade’ krijgt Don’s hoofdkanaal gemiddeld nog zo’n 85.000 views per dag! Als Don evenveel geld krijgt per 1000 views als Gio, verdient hij nog steeds ongeveer 500 euro per dag aan zijn oude video’s!

Maar hoeveel zou Don verdienen als hij niet was gestopt met zijn dagelijkse vlog? Volgens Social Blade kreeg hij tijdens zijn vlogcarrière gemiddeld zo’n 3 tot 4 miljoen weergaven per maand. Op basis van deze cijfers zou Don naar schatting hier maandelijks zo’n 18.000 tot 28.000 euro aan advertentie-inkomsten verdienen! Ook heeft Don, net als Gio, sponsordeals en samenwerkingen. Hoeveel Don hiermee verdient, is niet bekend.

Dus verliezen Gio en Don hun inkomen als ze stoppen met vloggen? Absoluut niet! De twee zouden wel een stuk minder gaan verdienen. Maar doordat kijkers oude video’s blijven kijken, zullen in ieder geval hun YouTube-inkomsten niet helemaal wegvallen!